INGYENES SZÁLLÍTÁS

Nettó 30 000 Ft.-felett

KEDVEZMÉNYEK

A PRIMATEC üzleti fiókja lehetővé teszi, hogy akár 20% kedvezménnyel vásárolj

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Hétköznap 9 - 17 között

KÉPZÉS AZ ALAPOKTÓL 

Lelkes amatőröknek és professzionális felhasználóknak

Üdvözöllek a Primatec hivatalos BLOG oldalán.

primatec I autóápolás ' 2019 - 10 - 15 ' 

Címkék: Autóápolás, Autómosó,  Autókozmetika,  car wash, autóápolási termékek

Minden amit a polírozó PAD - okról tudni érdemes!

  • Vastag vagy a vékonyabb PAD - ot használj?
  • A polírozó vegyület és a hozzá való PAD megválasztása kulcskérdés? 
  • Hogyan használd hogy a lehető legtöbbet hozd ki a szivacsaidból?

Sok téves info került napvilágra hogy a vastagabb vagy a vékonyabb PAD  - ot kell - e használnunk polírozás alkalmával. Össze szedtem pár infót hogy tisztán láss és megérts dolgokat. 

A válaszom, egyértelműen a vékonyabb korong az, amivel a legjobb eredményeket tudod elérni. Azért érdemes vékonyabb korongot használni, mert a PAD - ot felületre helyezve a korongon belül kialakul egy ellentétes mozgás. A DA gép által közvetített DUAL ACTION mozgást a vastag szivacs csak akadályozza, és attól függően, hogy kemény közepes vagy puha korongot használunk, a gép kettős mozgását nem tudja átadni illetve, akadályozza, hogy átadja a felületnek, vagyis a vastag szivacs azt egyszerűen lerontja[...]

2019.07.16 16:07
primatec system Kft

primatec I autóápolás ' 2018 - 07- 15 ' Módosítva : 2018 - 07 - 15

Címkék: Autóápolás, Autómosó,  Autókozmetika,  car wash, autóápolási termékek

A Nagy FOSZFÁT leleplezés!

  • De mi az a foszfát?
  • Ártalmas vagy ártalmatlan
  • Mire jó, miért használják a vegyiparban. 

Nézzük meg az érem másik odalát is! 

Mit felhasználók, a mosószerek használata során nem gondolunk annak következményeire. És ez Hiba! A mosószerek olyan szintetikus vegyületek, amelyek mesterséges kémiai vegyületekből tevődnek össze. 

Azonban vannak olyanok, melyek nemcsak az emberekre, hanem a környezetre is igen károsak, mivel számos nem lebomló anyagot tartalmaznak.

A Víz szennyezése:

Vízszennyezést okoz minden olyan anyag megjelenése a vízben, amely károsan befolyásolja a természetes víz emberi fogyasztásra alkalmasságát, illetve korlátozza vagy lehetetlenné teszi a vízi élet számára.

Az egyik ilyen víz szennyező anyag a FOSZFÁTOK. 

A FOSZFÁTOK általában por formájában kaphatóak. Vízzel keveredve lúgos oldatot hoznak létre. A vízben oldható, azonban nem oldódik teljesen. Emlékezzünk vissza a foszfát tartalú mosóporok idejében mennyire nehezen tudtak a haziasszonyok megszabadulni a mosás után visszamaradt oldatlan foszfátoktól. Erre csak ismételt öblítéssel vol lehetőségük. 

Csupán 1 kg FOSZFÁT 500 liter vizet szennyez be. 

 

De miért is válnak egyre népszerbbé a foszfátmentes tisztítószerek? Ezzel foglalkotunk ebben a cikkben hogy melyik termék jobb és miért! 

2019.03.26 08:23
Bányai Zoltán

primatec I autóápolás | 2019- 03- 26 

Címkék: Autóápolás, Autómosó,  Autókozmetika,  car wash, autóápolási termékek, 

Az új SAFE TOUCH - al történő előmosás egy fontos lépés a tökéletes eredmény eléréséhez.

Az autó előmosásával járó előnyök már régóta vitathatatlanok. Ez az egyszerű lépés elengedhetetlen a jól karbantartott fényezés megőrzéséhez. Az előmosók segítenek a kézi mosás előtt eltávolítani a gépkocsi felületéről a laza statikus szennyeződéseket. E kritikus lépés nélkül a szennyeződések a mosás során használt szivacsba vagy a mikroszálas kesztyűbe kerülnek, ami - még két vödör használata esetén is - növeli a karcolások kockázatát. Mi több, az autó előmosása megkönnyíti az ezt követő kézi mosást...[...]

2019.03.18 12:44
Bányai Zoltán

primatec I autóápolás | 2019- 03- 18 

Címkék: Autóápolás, Autómosó,  Autókozmetika,  car wash, autóápolási termékek, 

Ahhoz, hogy átfogó képet kaphassunk a bőrtisztítás és bőrápolás témában, meg kell vizsgálnunk a tisztítani és ápolni kívánt bőr típusát.  

Fontos leszögezni, hogy a bőr egy lélegző, természetes anyag, mely tartósan meleg időben elveszíti a nedvesságtartalmát, kiszárad, kireped, ha párás idő van, akkor viszont  felveszi a levegő nedvességtartalmát. Ezt nem szabad megvárni, a bőr folyamatos rendszeres ápolásával ezt a folyamatot késleltethetjük. 

Az autód bőrfelületének ápolásáshoz és tisztításához minden esetben a bőrtípusnak megfelelő terméket használd. Ha nem ezt teszed, károsítahatod a felületet, melynek helyreállítása igencsak költséges lesz! 

FONTOS: A bőrt minden ápolás előtt meg kell tisztítani, hogy a szennyeződéseket ne fixáljuk ápolás során.

Két bőrtípusról írok hosszasabban, mert zömmel ezekkel találkozhatunk az autóiparban[...]

primatec I autóápolás | 2018-11-22

Címkék: Autóápolás, Autómosó,  Autókozmetika,  car wash, autóápolási termékek, 

Van – e különbség a ma kapható autówaxok között tartósság szempontjából?

Két wax „méri össze a tudását” ugyan olyan körülmények között ugyan arra az autóra felhordva. Egy hagyományos wax és a Japán SOFT99 FUSSO COAT 12 MONTHS WAX!

A túlkínálatok korát éljük, egyre többen kínálják autóápolási termékeiket az interneten. Egyre nehezebb döntenünk, két vagy több termék közül. [...]

primatec I autóápolás | 2018-08-09 11:53:46 | Módosítva :

Címkék: Autómosás autóápolás karcmentes autómosás, Autóápolás, Autómosó, Autókozmetika,  car wash, autóápolási termékek

Ma az önkiszolgáló vagy gépi autómosómban csak a „gyári” vegyszert lehet használnom, amit az cég forgalmaz, akitől a berendezésemet vásároltam.

Nem csak azt lehet de:

 

  • Félek, ha nem tőlük vásárolom a vegyszereket, akkor nem kapok alkatrészeket sem, és nem lesznek elég segítőkészek, ha valami műszaki problémám akad.
  • Azt mondták nekem, hogy kizárólag az ő vegyszerük az, ami jó az autómosómba, minden más termék tönkre teheti a berendezésemet.

Ezekkel a mondatokat hallom nap, mint nap, amikor felkeresek egy új ügyfelet. Találkozunk, beszélgetünk, kipróbálják a termékeinket, amivel maximálisan meg vannak elégedve, kiváló a minősége, jó az ára is, mégis van egy visszatartó erő, nem mernek váltani, pedig a dolog kézen fekvő lenne. Jobb vagy legalább azt a minőséget kapná, kedvezőbb áron, ingyenes szállítással, de a fent leírtak visszatartják.

Ha neked is megfordult hasonló a fejedben szeretném eloszlatni a kétségeidet.

2017.01.19 14:42
primatec system Kft

primatec I autóápolás | 2017. 01. 17:08 

Címkék: Autóápolás, Autómosó,  Autókozmetika,  car wash, autóápolási termékek

Az elmúlt 10 évben gombamód nőttek ki a földől az önkiszolgáló autómosók, szinte minden városban, található minimum 1, de tapasztalataink alapján több, akár 4 – 5 ilyen vállalkozás is.

Ha ez nem lenne elég, majd minden nagyobb településen találunk több hagyományos kézi autómosót, autókozmetikát, nem beszélve a benzinkutakon található hagyományos gépi autómosókról.

primatec I autóápolás | 2016-12-01 16:58:08 | Módosítva : 2016-12-01 20:18:06

Címkék: Autóápolás, Autómosó,  Autókozmetika,  car wash, autóápolási termékek, 

A tél nem ok arra, hogy koszos autóval közlekedj!

Rengeteg cikket olvastam a napokban különböző autós és férfiaknak szóló oldalon arról, hogy hogyan mossunk autót télen. Ezek egy része jónak nevezhető, ám nagyon általános és felületes, bár olvastam olyan dolgokat is hogy égnek állt a hajam.  
Ha azt szeretnéd, hogy az autódban a lehető legkevesebb kárt tegyen a tél, érdemes pár percet szánnod arra, hogy ezt a cikket elolvasod.

Címkék: gumiabroncs gumiápoló gumiápolás, Autóápolás, Autómosó, Autókozmetika, car wash, autóápolási termékek, 

Ha a nyári gumi téli álmot alszik!  

Nagyon nagy valószínűséggel, sokan lecserélték a nyári gumit a télire, és a nyárit csak jó pár hónap állás, tárolás után fogja ismét használni. 

A tárolás éppúgy megviseli a gumit, mint a rendszeres használat, ezért felmerül a kérdés, hogy mivel ápoljuk nyári gumiabroncsainkat télen, amikor használaton kívül vannak, avagy fordítva.  Hogyan érdemes a téli álmot alvó gumikat lekezelni, hogy minél kevésbé viselje meg a tárolás. 

Sok féle megoldás kering, van aki azt javasolja, hogy kenjük le szilikonnal, van aki gumifestékre esküszik. Számomra minkdét megoldás őrültségnek hangzik, minden képpen egy kifejezetten erre a célja kifejlesztett terméket kell használni.

Vajon lehetséges a karcolásmentes autómosás?  Hova vidd az autódat, mosatni, ahol legkevésbé fogják összekarcolni?

Több alkalmazott technológia létezik, ahol bőszen hirdetik a karcolás nélküli autómosást, viszont az ördög itt is a részletekben bújik el. Sokan vitatkoznak azon, hogy kézzel, vagy géppel célszerűbb mosatunk az autónkat.  Egy valamiben viszont mindenki egyetért. A legjobb megoldás, ha csak magasnyomású vízsugárral érünk az autóhoz.

2016.09.01 15:37
primatec system Kft

primatec I autóápolás ' 2014-02-11 17:08:38 ' Módosítva : 2014-02-11 17:08:52

Címkék: Autóápolás, Autómosó,  Autókozmetika,  car wash, autóápolási termékek, 

A foszfátmentes tisztítószerek a túlélést jelenthetik a vizek élővilágának.

  • De mi az a foszfát?
  • Mire jó, miért használják a vegyiparban.

Ha a tisztítás során foszfátokat tartalmazó tisztítószereket használunk, az a szennyvízzel együtt a vizekbe kerül, ott rontják a vízminőséget, elősegítik az algák szaporodását és így károsak a vízi élővilág számára is.

Mire is jó a foszfát, és mire használják?

HP FOAM SYSTEM 

HP FOAM SYSTEM egy önkiszolgáló autómosókban történő, habosításra tervezett berendezés [...]

ZviZZer polish system 

A ZviZZer  az egyik meghatározó polírozótermékeket és szivacsokat gyártó Német márka[...]

 

 

2019. AUTOPROMOTEC Bologna

2019. 05. 22 - 26 között részt vettünk az Olaszországban megrendezésre kerülő AUTOROMOTEC autóipari kiállításon. 

 

 

2018. AUTOMECHANIKA

2018. 09. 11 - 15 között részt vettünk az idén Frankfurban megrendezésre került AUTOMECHANIKA kiállításon.

Webáruház készítés