Nettó 35 000 Ft.- feletti vásárlás esetén a szállítás ingyenes

Kérdésed van?

+36 20 234 8404

Üdvözöllek a Primatec hivatalos BLOG oldalán.

"Ha autókozmetikusként a tudásodat nem fejleszted az átlagembernél sokkal magasabb szintre, akkor vállalkozóként bukásra vagy ítélve" 

CarCare Academy - A fejlődésed itt kezdődik

Ha meg akarod tanulni, hogy hogyan mosd le az autódat, vagy hogyan használd a rotációs vagy excentrikus polírozó gépeket a legjobb helyen jársz. Mindezt elsajátíthatod az általunk szervezett oktatások keretében. Több szintes tanfolyamot tartunk, mindenkinek a saját igényeinek és képességeinek megfelelően.

Idén 2022. 06. 11 – én rendeztük meg a szokásos nyílt napunkat, mely az ország legnagyobb szakmai rendezvénye lett  idén is, felül múlva a tavalyi évet, idén több mint 120 – an látogattak el hozzánk.  

A rendezvényt a POLYTOP termékek bemutatása és azok ingyenes kipróbálása köré szerveztük.

 

A POLYTOP-nál a professzionális felhasználók minden járműtisztításhoz és ápoláshoz szükséges terméket megtalálnak. Magától értetődik, hogy minden termékünket a professzionális szektorban való kemény felhasználásra tervezték. Más szóval: teljes kínálatunk pontosan azt a minőséget kínálja A-tól Z-ig, amire egy szakembernek szüksége van.

Iden nyáron megtartottuk az ország első és eddig a legnagyobb szakmai nyílt napját +70 részvevővel.
Izgalmas napon vagyunk túl. Ettünk, ittunk, autót mostunk, políroztunk, beszélgettünk, tanultunk, nyereményeket sorsoltunk ki.

  • Vastag vagy a vékonyabb PAD - ot használj?
  • A polírozó vegyület és a hozzá való PAD megválasztása kulcskérdés?
  • Hogyan használd hogy a lehető legtöbbet hozd ki a szivacsaidból?

Sok téves info került napvilágra hogy a vastagabb vagy a vékonyabb PAD  - ot kell - e használnunk polírozás alkalmával. Össze szedtem pár infót hogy tisztán láss és megérts dolgokat. 

A válaszom, egyértelműen a vékonyabb korong az, amivel a legjobb eredményeket tudod elérni. Azért érdemes vékonyabb korongot használni, mert a PAD - ot felületre helyezve a korongon belül kialakul egy ellentétes mozgás. A DA gép által közvetített DUAL ACTION mozgást a vastag szivacs csak akadályozza, és attól függően, hogy kemény közepes vagy puha korongot használunk, a gép kettős mozgását nem tudja átadni illetve, akadályozza, hogy átadja a felületnek, vagyis a vastag szivacs azt egyszerűen lerontja[...]

Az új SAFE TOUCH - al történő előmosás egy fontos lépés a tökéletes eredmény eléréséhez. Az autó előmosásával járó előnyök már régóta vitathatatlanok. Ez az egyszerű lépés elengedhetetlen a jól karbantartott fényezés megőrzéséhez. Az előmosók segítenek a kézi mosás előtt eltávolítani a gépkocsi felületéről a laza statikus szennyeződéseket. E kritikus lépés nélkül a szennyeződések a mosás során használt szivacsba vagy a mikroszálas kesztyűbe kerülnek, ami - még két vödör használata esetén is - növeli a karcolások kockázatát. Mi több, az autó előmosása megkönnyíti az ezt követő kézi mosást...[...]

Ahhoz, hogy átfogó képet kaphassunk a bőrtisztítás és bőrápolás témában, meg kell vizsgálnunk a tisztítani és ápolni kívánt bőr típusát.   Fontos leszögezni, hogy a bőr egy lélegző, természetes anyag, mely tartósan meleg időben elveszíti a nedvesságtartalmát, kiszárad, kireped, ha párás idő van, akkor viszont  felveszi a levegő nedvességtartalmát. Ezt nem szabad megvárni, a bőr folyamatos rendszeres ápolásával ezt a folyamatot késleltethetjük.  Az autód bőrfelületének ápolásáshoz és tisztításához minden esetben a bőrtípusnak megfelelő terméket használd. Ha nem ezt teszed, károsítahatod a felületet, melynek helyreállítása igencsak költséges lesz! 

FONTOS: A bőrt minden ápolás előtt meg kell tisztítani, hogy a szennyeződéseket ne fixáljuk ápolás során. Két bőrtípusról írok hosszasabban, mert zömmel ezekkel találkozhatunk az autóiparban[...]

Van – e különbség a ma kapható autówaxok között tartósság szempontjából? Két wax „méri össze a tudását” ugyan olyan körülmények között ugyan arra az autóra felhordva. Egy hagyományos wax és a Japán SOFT99 FUSSO COAT 12 MONTHS WAX! A túlkínálatok korát éljük, egyre többen kínálják autóápolási termékeiket az interneten. Egyre nehezebb döntenünk, két vagy több termék közül. [...]

primatec I autóápolás | 2018-08-09 11:53:46 | Módosítva :

Címkék: Autómosás autóápolás karcmentes autómosás, Autóápolás, Autómosó, Autókozmetika,  car wash, autóápolási termékek

Ma az önkiszolgáló vagy gépi autómosómban csak a „gyári” vegyszert lehet használnom, amit az cég forgalmaz, akitől a berendezésemet vásároltam.

Nem csak azt lehet de:

 

  • Félek, ha nem tőlük vásárolom a vegyszereket, akkor nem kapok alkatrészeket sem, és nem lesznek elég segítőkészek, ha valami műszaki problémám akad.
  • Azt mondták nekem, hogy kizárólag az ő vegyszerük az, ami jó az autómosómba, minden más termék tönkre teheti a berendezésemet.

Ezekkel a mondatokat hallom nap, mint nap, amikor felkeresek egy új ügyfelet. Találkozunk, beszélgetünk, kipróbálják a termékeinket, amivel maximálisan meg vannak elégedve, kiváló a minősége, jó az ára is, mégis van egy visszatartó erő, nem mernek váltani, pedig a dolog kézen fekvő lenne. Jobb vagy legalább azt a minőséget kapná, kedvezőbb áron, ingyenes szállítással, de a fent leírtak visszatartják.

Ha neked is megfordult hasonló a fejedben szeretném eloszlatni a kétségeidet.

primatec I autóápolás | 2017. 01. 17:08 

Címkék: Autóápolás, Autómosó,  Autókozmetika,  car wash, autóápolási termékek

Az elmúlt 10 évben gombamód nőttek ki a földől az önkiszolgáló autómosók, szinte minden városban, található minimum 1, de tapasztalataink alapján több, akár 4 – 5 ilyen vállalkozás is.

Ha ez nem lenne elég, majd minden nagyobb településen találunk több hagyományos kézi autómosót, autókozmetikát, nem beszélve a benzinkutakon található hagyományos gépi autómosókról.

primatec I autóápolás | 2016-12-01 16:58:08 | Módosítva : 2016-12-01 20:18:06

Címkék: Autóápolás, Autómosó,  Autókozmetika,  car wash, autóápolási termékek, 

A tél nem ok arra, hogy koszos autóval közlekedj!

Rengeteg cikket olvastam a napokban különböző autós és férfiaknak szóló oldalon arról, hogy hogyan mossunk autót télen. Ezek egy része jónak nevezhető, ám nagyon általános és felületes, bár olvastam olyan dolgokat is hogy égnek állt a hajam.  
Ha azt szeretnéd, hogy az autódban a lehető legkevesebb kárt tegyen a tél, érdemes pár percet szánnod arra, hogy ezt a cikket elolvasod.

Címkék: gumiabroncs gumiápoló gumiápolás, Autóápolás, Autómosó, Autókozmetika, car wash, autóápolási termékek, 

Ha a nyári gumi téli álmot alszik!  

Nagyon nagy valószínűséggel, sokan lecserélték a nyári gumit a télire, és a nyárit csak jó pár hónap állás, tárolás után fogja ismét használni. 

A tárolás éppúgy megviseli a gumit, mint a rendszeres használat, ezért felmerül a kérdés, hogy mivel ápoljuk nyári gumiabroncsainkat télen, amikor használaton kívül vannak, avagy fordítva.  Hogyan érdemes a téli álmot alvó gumikat lekezelni, hogy minél kevésbé viselje meg a tárolás. 

Sok féle megoldás kering, van aki azt javasolja, hogy kenjük le szilikonnal, van aki gumifestékre esküszik. Számomra minkdét megoldás őrültségnek hangzik, minden képpen egy kifejezetten erre a célja kifejlesztett terméket kell használni.

Vajon lehetséges a karcolásmentes autómosás?  Hova vidd az autódat, mosatni, ahol legkevésbé fogják összekarcolni?

Több alkalmazott technológia létezik, ahol bőszen hirdetik a karcolás nélküli autómosást, viszont az ördög itt is a részletekben bújik el. Sokan vitatkoznak azon, hogy kézzel, vagy géppel célszerűbb mosatunk az autónkat.  Egy valamiben viszont mindenki egyetért. A legjobb megoldás, ha csak magasnyomású vízsugárral érünk az autóhoz.

primatec I autóápolás ' 2014-02-11 17:08:38 ' Módosítva : 2014-02-11 17:08:52

Címkék: Autóápolás, Autómosó,  Autókozmetika,  car wash, autóápolási termékek, 

A foszfátmentes tisztítószerek a túlélést jelenthetik a vizek élővilágának.

  • De mi az a foszfát?
  • Mire jó, miért használják a vegyiparban.

Ha a tisztítás során foszfátokat tartalmazó tisztítószereket használunk, az a szennyvízzel együtt a vizekbe kerül, ott rontják a vízminőséget, elősegítik az algák szaporodását és így károsak a vízi élővilág számára is.

Mire is jó a foszfát, és mire használják?