INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 Ft.- feletti vásárlás esetén (FOXPOST csomagautomatába)

Üdvözöllek a Primatec hivatalos BLOG oldalán.

Gumiápolás szakemberekkel vagy otthon, hogyan és mivel csináljam?

primatec system Kft
2016.10.04 16:00
Gumiápolás szakemberekkel vagy otthon, hogyan és mivel csináljam?

Ha a nyári gumi téli álmot alszik!

Nagyon nagy valószínűséggel, sokan lecserélték a nyári gumit a télire, és a nyárit csak jó pár hónap állás, tárolás után fogja ismét használni. 

A tárolás éppúgy megviseli a gumit, mint a rendszeres használat, ezért felmerül a kérdés, hogy mivel ápoljuk nyári gumiabroncsainkat télen, amikor használaton kívül vannak, avagy fordítva.  Hogyan érdemes a téli álmot alvó gumikat lekezelni, hogy minél kevésbé viselje meg a tárolás. 

Sok féle megoldás kering, van aki azt javasolja, hogy kenjük le szilikonnal, van aki gumifestékre esküszik. Számomra minkdét megoldás őrültségnek hangzik, minden képpen egy kifejezetten erre a célja kifejlesztett terméket kell használni.

Ma több tucat cég kínálja autótisztítási és ápolási portékáit a piacon, válogassunk kedvünkre. 

A gumiápoló szerek fő funkciója, hogy nem hagyja kiszáradni a felületet, így a gumik megőrzik rugalmasságukat és nő az élettartamuk.

Az éppen nem használatos kerekeket alaposan mossunk át, majd száradás után kezeljük le a már fent említett kifejezetten gumik ápolására kitalát termékkel. Ugye bár nem szeretnénk 1 - 2 évente drága pénzért gumit vásárolni a kocsinkra?? 

A kezeletlen gumi kiszárad, kireped, élettartama exponenciálisan csökken azzal szemben, melyet tárolás előtt lekezelnek, és használata alatt is heti rendszerességgel ápolnak. 

Fontos tudnod, hogy a gumiknak is van élettartama, ami nem a profilmélységet jelenti. Átlagosan egy gumiabroncsot 5 évig szabad használni, ez idő után akkor is illdomos lecserélni, ha a profilmélysége még akár megfelelő is lenne. 

Következésképpen felmerül most a kérdés, hogy ez marha jól hangzik, még akár meg is akarjuk csinálni, de hol és hogyan?? Lehet olyan gumist keresni, aki pár ezer forintért elvégzi nekünk ezt a műveletet.

A legkézenfekvőbb mégis, ha bedodjuk egy zsákba a gumikat és elszaladunk a legelső kézi autómosóba, ahol párszáz forintért darabonként lemossák és leápolják nekünk a kerekeinket. 

A tárolt gumikat hűvös helyen tartsuk, lehetőleg ne egymásra téve, így azok nem terhelődnek. Mindenképpen mossuk át és kenjük be ápolószerrel tárolás előtt, hiszen a gumi kiszáradhat, kirepedezhet, ha sokáig nem használjuk. Érdemes fél bárral nagyobb nyomásúra állítani az abroncsokat tárolás előtt, amit természetesen újra vissza kell állítani, ha ismét elővesszük őket.

A másik, hogy elvégzed magadnak. Veszel hozzávaló terméket, és a garázsodban megcsinálod. 

Bármelyiket választod, egy a lényeg, hogy cselekedj! 

Címkék: Autóápolási termékek, autókozmetika, autókozmetikai termékek, autómosó, autómosás, detailing, Autóápolás, autómosó termékek, bőrápolás, polírozás, polytop, frescura, primatec, carwash,

 

Bányai Zoltán