INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 Ft.- feletti vásárlás esetén (FOXPOST csomagautomatába)

Üdvözöllek a Primatec hivatalos BLOG oldalán.

Ma az önkiszolgáló vagy gépi autómosómban csak a „gyári” vegyszert lehet használnom

primatec system Kft
2018.08.06 09:57
Ma az önkiszolgáló vagy gépi autómosómban csak a „gyári” vegyszert lehet használnom

Ma az önkiszolgáló vagy gépi autómosómban csak a „gyári” vegyszert lehet használnom, amit az cég forgalmaz, akitől a berendezésemet vásároltam.

Nem csak azt lehet de:

  • Félek, ha nem tőlük vásárolom a vegyszereket, akkor nem kapok alkatrészeket sem, és nem lesznek elég segítőkészek, ha valami műszaki problémám akad.
  • Azt mondták nekem, hogy kizárólag az ő vegyszerük az, ami jó az autómosómba, minden más termék tönkre teheti a berendezésemet.

Ezekkel a mondatokat hallom nap, mint nap, amikor felkeresek egy új ügyfelet. Találkozunk, beszélgetünk, kipróbálják a termékeinket, amivel maximálisan meg vannak elégedve, kiváló a minősége, jó az ára is, mégis van egy visszatartó erő, nem mernek váltani, pedig a dolog kézen fekvő lenne. Jobb vagy legalább azt a minőséget kapná, kedvezőbb áron, ingyenes szállítással, de a fent leírtak visszatartják.

Ha neked is megfordult hasonló a fejedben szeretném eloszlatni a kétségeidet.

Ha csak az tart vissza, hogy honnan fogsz pótalkatrészeket beszerezni, vagy ki fogja karbantartani és javítani a berendezésedet a jövőben, nem kell aggódnod.

Partnercégünk tagjai és főmunkatársai több mint 25 éves tapasztalattal rendelkeznek a különböző autómosó berendezések szervizelésében és karbantartásában.  Webáruházunkban a javításhoz szükséges szinte összes pótalkatrészt megtalálod, mely alkatrészek 80 százaléka azonnal, raktárkészletünkből elérhetőek. Szakembereink rendelkeznek azzal a tudással, amely lehetővé teszi, hogy bármely forgalmazó által telepített önkiszolgáló és gépi mosóberendezést a lehető legnagyobb gondossággal és figyelemmel javítsanak. Meghibásodott autómosó berendezés esetében - akár 24 – 48 óra múlva - munkatársaink a helyszínen vannak, elvégzik a szükséges javításokat akár hétvégén is.

Több esetben állítják, hogy csak az általuk forgalmazott vegyszert használhatod, mert minden más esetben vagy elveszíted a garanciádat, vagy – állításuk szerint – minden más konkurens termék tönkre teszi a berendezésedet.

Itt álljunk meg pár gondolatra:

Egyes berendezésgyártók és hazai forgalmazók ilyen és ehhez hasonló tartalmú, jól hangzó szlogenekkel és üzenetekkel próbálják az ügyfeleiket a mai napig riogatni és a garancián túli időszakban is megtartani. Ezen a jól hangzó szlogenen túl a gyakorlat és a valóság azonban egészen mást mutat.

Egy kis technikai magyarázat:

Sokat ismételgettem ezt a gondolatomat személyesen, ha egy olyan partnerrel találkoztam, aki a már ismert jól hangzó szlogennel próbált meg érvelni: „a gyártó utasításait követve nem használhat más vegyszert csak azt, amit ők árulnak”

Tehát a logikus magyarázat: a berendezések gépészeti egységekből állnak, az alkatrészek nagy része, mely a berendezéseiket működteti az európai piacról szabadon beszerezhetőek. Az például, hogy melyik magasnyomású szivattyút, mágnes szelepet, vagy vízlágyítót használja, azt a gyártó cég maga döntheti el.

Például a HAWK vagy a CAT PUMP gyártójának nincs kikötése arra, hogy a pumpájukba milyen vegyszert használhatnak. Gyártanak magasnyomású szivattyút alacsony és magas hőmérsékletre, kevesebb és több vízszállítással, kisebb és nagyobb nyomással, de nem gyártanak külön „egy mosólétesítményt gyártő cég kérésére, kifejezetten az ő vegyszeréhez”

Mivel egy CAT vagy egy HAWK szivattyú 3 – 4 különböző gyártó berendezésébe is bele kerül, az kizárt, hogy tönkre fog menni csak a vegyszer miatt. Ugyan ez étvényes szinte minden alkatrészre, egy mágnes szelepre vagy egy vízkezelő részegységre is

Szeretném eloszlatni az aggodalmadat. Ha csupán ez szabott eddig gátat annak, hogy kipróbálj másik vegyszert, vagy esetleg le is cseréld azt, ennek ismeretében nyugodtan megteheted. A berendezésed nem fog tönkre menni.

A válaszom a problémára:

Az elmúlt években a megrendelőinknek és partnereinknek igyekeztünk elmagyarázni az önkiszolgáló és gépi mosólétesítmények gyártásával foglalkozó cégek felépítését, akik bölcsességüknek és tapasztalataiknak megfelelően sokszor döntenek inkább mellettünk.

Arra viszont mindenképpen figyelj, hogy csak olyan vegyszer használj, amit a forgalmazó kifejezetten automatizált járműtisztításra fejlesztett ki.

 

Bányai Zoltán

primatec I autóápolás | 2018-08-09 11:53:46 | Módosítva :

Címkék: Autóápolási termékek, autókozmetika, autókozmetikai termékek, autómosó, autómosás, detailing, Autóápolás, autómosó termékek, bőrápolás, polírozás, polytop, frescura, primatec, carwash,

 

Tetszett? Nyomj egy lájkot. Megosztanád, tedd meg!