INGYENES SZÁLLÍTÁS 25 000 Ft.- feletti vásárlás esetén (FOXPOST csomagautomatába)

Üdvözöllek a Primatec hivatalos BLOG oldalán.

A karcmentes autómosás nyomában!

2016.10.04 15:47
A karcmentes autómosás nyomában!

Több alkalmazott technológia létezik, ahol bőszen hirdetik a karcolás nélküli autómosást, viszont az ördög itt is a részletekben bújik el. Sokan vitatkoznak azon, hogy kézzel, vagy géppel célszerűbb mosatunk az autónkat.  Egy valamiben viszont mindenki egyetért. A legjobb megoldás, ha csak magasnyomású vízsugárral érünk az autóhoz.

Ebben az esetben szükségünk lesz, egy kiváló minőségű vegyszerre is, ami a vízben nem oldódó szennyeződéseket vízben oldhatóvá teszi és ezzel a kettőssel - a magasnyomású vízsugár a vegyszerrel kombinálva - már nagy eséllyel vesszük fel a harcot a makacs szennyeződések ellen is. 

Amennyiben ilyen nincs, és maradunk a hagyományos mosásnál, és csak kefe vagy szivacs éri az autót, ott kisebb – nagyobb mértékben karcolások keletkezhetnek.

Hiába akarunk jót autónknak, ha a mosásnál nem vigyázunk, a tisztítás során autónkon akár komolyabb karcolások is keletkezhetnek. Több technológia is lehet karcmentes, ám a részleteken is sok múlik.

Választhatjuk a kézi vagy gépi mosást, és utóbbiakból a mosóutcát, vagy az önkiszolgáló autómosóst, ezért, hogy azt megakadályozzuk, minden mosási folyamatot célszerű egy vegyszeres előmosással – akár permetezve, akár habosítva – kezdeni, majd az így feloldott szennyeződéseket magasnyomású vízsugárral eltávolítani.

Egyértelmű és világos tehát, a mosási technológia pontos alkalmazása és a tisztítási folyamat betartása a legfontosabb.

Tehát nem használunk vegyszeres előmosást (PREWASH) a sokak szerint kímélőnek tartott kézi mosás is lehet nagyon ártalmas, ha az autót csak samponnal és a koszokat magukban tartó szivaccsal, vagy kopott kefével mossák, s ugyanígy lehet káros a gépi mosás is, ha annak keféje nem kellően tiszta vagy már elkopott.

A karcolásmentes autómosás tehát nem csak a kefe vagy a szivacs minőségén múlik.

Tehát elmondhatjuk, hogy egy autó karcmentes mosása attól függ, hogy mennyire tartják be a technológiát, és azt előírásszerűen alkalmazzák – e, magyarán az alkalmazottak és persze az üzemeltetőkön múlik a dolog.

 

Bányai Zoltán