INGYENES SZÁLLÍTÁS

Nettó 30 000 Ft.-felett

KEDVEZMÉNYEK

A PRIMATEC üzleti fiókja lehetővé teszi, hogy akár 20% kedvezménnyel vásárolj

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Hétköznap 9 - 17 között

KÉPZÉS AZ ALAPOKTÓL 

Lelkes amatőröknek és professzionális felhasználóknak

Üdvözöllek a Primatec hivatalos BLOG oldalán.

A nagy FOSZFÁT leleplezés

2019.07.16 16:07
primatec system Kft

primatec I autóápolás ' 2018 - 07- 15 ' Módosítva : 2018 - 07 - 15

Címkék: Autóápolás, Autómosó,  Autókozmetika,  car wash, autóápolási termékek

A Nagy FOSZFÁT leleplezés!

  • De mi az a foszfát?
  • Ártalmas vagy ártalmatlan
  • Mire jó, miért használják a vegyiparban. 

Nézzük meg az érem másik odalát is! 

Mit felhasználók, a mosószerek használata során nem gondolunk annak következményeire. És ez Hiba! A mosószerek olyan szintetikus vegyületek, amelyek mesterséges kémiai vegyületekből tevődnek össze. 

Azonban vannak olyanok, melyek nemcsak az emberekre, hanem a környezetre is igen károsak, mivel számos nem lebomló anyagot tartalmaznak.

A Víz szennyezése:

Vízszennyezést okoz minden olyan anyag megjelenése a vízben, amely károsan befolyásolja a természetes víz emberi fogyasztásra alkalmasságát, illetve korlátozza vagy lehetetlenné teszi a vízi élet számára.

Az egyik ilyen víz szennyező anyag a FOSZFÁTOK. 

A FOSZFÁTOK általában por formájában kaphatóak. Vízzel keveredve lúgos oldatot hoznak létre. A vízben oldható, azonban nem oldódik teljesen. Emlékezzünk vissza a foszfát tartalú mosóporok idejében mennyire nehezen tudtak a haziasszonyok megszabadulni a mosás után visszamaradt oldatlan foszfátoktól. Erre csak ismételt öblítéssel vol lehetőségük. 

Csupán 1 kg FOSZFÁT 500 liter vizet szennyez be. 

 

De miért is válnak egyre népszerbbé a foszfátmentes tisztítószerek? Ezzel foglalkotunk ebben a cikkben hogy melyik termék jobb és miért! 

 

A FOSZFÁTOKAT számos ipari tisztítószerben alkalmazzák, ez azonban komoly környezetvédelmi problémát okoz.

Lágyítják a kemény vizet, ezzel ugyan hatékonyabbá teszik a tisztítószereket, azonban a tisztítás után a szennyvízzel távozó foszfát megakadályozza, hogy a baktériumok lebontsák, és hasznos formában visszajuttassák a talajba a szennyvíz bizonyos anyagait. Amint a szennyvízzel együtt a tavakba vagy folyókba kerülnek, elősegítik az algásodást, amelynek következtében a halak és egyéb vízi élőlények nem jutnak megfelelő oxigénhez, ami tömeges pusztuláshoz vezet.

A vízminőség folyamatos romlása az Európai Unió számára is kiemelt téma és probléma.

Az ivóvízzel az emberi szervezetbe jutva a túl sok foszfát megemeli a vérben a foszforszintet, ami káros lehet a vesékre, eltömődnek az erek, megnagyobbodik a szív és rosszabb állapotúak lesznek a csontok - állítják a Houston Methodist Hospital kutatói.

Az EP környezetvédelmi szakbizottsága üdvözölte a Bizottság tervét, mely szerint 2013. január 1-jétől betiltották a háztartási mosóporokban a foszfát felhasználását. Egyben 2015‑től a tiltást kiterjesztették a mosogatógépekben használt mosogatószerekre is.

Ezzel egyidejűleg megjelentek a foszfátmentes szerek a piacon - Foszfát egyik helyettesítője a nátrium karbonát - és a gyártók folyamatosan fejlesztik termékeiket.  Reális elvárás, hogy a következő négy évben, mielőtt a teljes tiltás életbe lép, a gyártók többsége foszfátmentes terméket tud ajánlani.

Néhány tagállam már most is korlátozza a foszfátok felhasználását az ipari tisztítószerekben, de jelenleg még nincs egységesen meghatározva, hogy mi számít veszélyes mennyiségnek, máshol (például: Oroszországban) pedig csak a gyártókon múlik, hogy megpróbálják‑e már így is elejét venni a természetes vizek szennyezésének és a vízminőség romlásának, vagy ez nem érdekli őket és akár 30 százalék fölötti foszfáttartalommal is forgalomba hoznak termékeket.

A fogyasztóknak önmaguknak kell meghozni a döntést, mert jelenleg az autóápolásban és tisztításban a foszfátmentes termékek elég csekély számban, de jelen vannak.

Addig is a fogyasztók már most csökkenthetik a foszfátkibocsátást azáltal, hogy elolvassák egy - egy termék címkéjét, körültekintően és tudatosan választanak foszfátmentes vagy ha erre nincs lehetőségük csökkentet illetve minimális foszfát tartalmú tisztítószert.

 

"A földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön"

Bányai Zoltán

HP FOAM SYSTEM 

HP FOAM SYSTEM egy önkiszolgáló autómosókban történő, habosításra tervezett berendezés [...]

ZviZZer polish system 

A ZviZZer  az egyik meghatározó polírozótermékeket és szivacsokat gyártó Német márka[...]

 

 

2019. AUTOPROMOTEC Bologna

2019. 05. 22 - 26 között részt vettünk az Olaszországban megrendezésre kerülő AUTOROMOTEC autóipari kiállításon. 

 

 

2018. AUTOMECHANIKA

2018. 09. 11 - 15 között részt vettünk az idén Frankfurban megrendezésre került AUTOMECHANIKA kiállításon.

Webáruház készítés