Új jelszó kérése
Kategóriák
Blog

Legújabb blogbejegyzések

 

Az autómosód megkapná a 3 Michelin csillagot!

primatec I autóápolás | 2017. 01. 17:08 |

 

Búcsút inthetünk a tiszta víznek??

primatec I autóápolás ' 2014-02-11 17:08:38 

Autóápolás télen! Hogyan mosd - vagy hol mosasd az autódat télen?

Összes bejegyzés megtekintése >>

Friss hírek:

RAPIDET

Új tisztítószer extrém szennyeződésekre 

Rendkívül hatékony alkalikus szuperkoncentrált kétkomponensű tisztítószer, ajánlott minden olyan esetben, ahol a maximális tisztító hatásra van szükség.

 

PTC 4420 

Új generációs mikroszemcsés porsampon. 

Erőteljes porsampon önkiszolgáló autómosókhoz, friss illattal. Legjobb mosóhatást érheti el anélkül, hogy habkefét használna.


Szerviz 

Új szolgáltatás 

A primatec szakemberei a lehető leggyorsabban reagálnak ügyfeleink hívásaira bárhol az országban. 

Látogató számláló
0
0
1
9
7
3
0
Blog
2016.10.04 16:00

Gumiápolás szakemberekkel vagy otthon, avagy hogyan és mivel csináljam

Gumiápolás szakemberekkel vagy otthon, avagy hogyan és mivel csináljam?

 

Címkék: gumiabroncs gumiápoló gumiápolás, Autóápolás, Autómosó,  Autókozmetika, car wash, autóápolási termékek, 

 

Ha a nyári gumi téli álmot alszik!  

 

Nagyon nagy valószínűséggel, sokan lecserélték a nyári gumit a télire, és a nyárit csak jó pár hónap állás, tárolás után fogja ismét használni. 

A tárolás éppúgy megviseli a gumit, mint a rendszeres használat, ezért felmerül a kérdés, hogy mivel ápoljuk nyári gumiabroncsainkat télen, amikor használaton kívül vannak, avagy fordítva.  Hogyan érdemes a téli álmot alvó gumikat lekezelni, hogy minél kevésbé viselje meg a tárolás. 

Sok féle megoldás kering, van aki azt javasolja, hogy kenjük le szilikonnal, van aki gumifestékre esküszik. Számomra minkdét megoldás őrültségnek hangzik, minden képpen egy kifejezetten erre a célja kifejlesztett terméket kell használni.

Ma több tucat cég kínálja autótisztítási és ápolási portékáit a piacon, válogassunk kedvünkre. 

A gumiápoló szerek fő funkciója, hogy nem hagyja kiszáradni a felületet, így a gumik megőrzik rugalmasságukat és nő az élettartamuk.

 

Az éppen nem használatos kerekeket alaposan mossunk át, majd száradás után kezeljük le a már fent említett kifejezetten gumik ápolására kitalát termékkel. Ugye bár nem szeretnénk 1 - 2 évente drága pénzért gumit vásárolni a kocsinkra?? 

A kezeletlen gumi kiszárad, kireped, élettartama exponenciálisan csökken azzal szemben, melyet tárolás előtt lekezelnek, és használata alatt is heti rendszerességgel ápolnak. 

Fontos tudnod, hogy a gumiknak is van élettartama, ami nem a profilmélységet jelenti. Átlagosan egy gumiabroncsot 5 évig szabad használni, ez idő után akkor is illdomos lecserélni, ha a profilmélysége még akár megfelelő is lenne. 

Következésképpen felmerül most a kérdés, hogy ez marha jól hangzik, még akár meg is akarjuk csinálni, de hol és hogyan?? Lehet olyan gumist keresni, aki pár ezer forintért elvégzi nekünk ezt a műveletet.

A legkézenfekvőbb mégis, ha bedodjuk egy zsákba a gumikat és elszaladunk a legelső kézi autómosóba, ahol párszáz forintért darabonként lemossák és leápolják nekünk a kerekeinket. 

 

A tárolt gumikat hűvös helyen tartsuk, lehetőleg ne egymásra téve, így azok nem terhelődnek. Mindenképpen mossuk át és kenjük be ápolószerrel tárolás előtt, hiszen a gumi kiszáradhat, kirepedezhet, ha sokáig nem használjuk. Érdemes fél bárral nagyobb nyomásúra állítani az abroncsokat tárolás előtt, amit természetesen újra vissza kell állítani, ha ismét elővesszük őket.

 

A másik, hogy elvégzed magadnak. Veszel hozzávaló terméket, és a garázsodban megcsinálod. 

Bármelyiket választod, egy a lényeg, hogy cselekedj! 

 

Bányai Zoltán 

 

 

 

Webáruház készítés