Új jelszó kérése
Kategóriák
Blog

Legújabb blogbejegyzések

 

Az autómosód megkapná a 3 Michelin csillagot!

primatec I autóápolás | 2017. 01. 17:08 |

 

Búcsút inthetünk a tiszta víznek??

primatec I autóápolás ' 2014-02-11 17:08:38 

Autóápolás télen! Hogyan mosd - vagy hol mosasd az autódat télen?

Összes bejegyzés megtekintése >>

Friss hírek:

RAPIDET

Új tisztítószer extrém szennyeződésekre 

Rendkívül hatékony alkalikus szuperkoncentrált kétkomponensű tisztítószer, ajánlott minden olyan esetben, ahol a maximális tisztító hatásra van szükség.

 

PTC 4420 

Új generációs mikroszemcsés porsampon. 

Erőteljes porsampon önkiszolgáló autómosókhoz, friss illattal. Legjobb mosóhatást érheti el anélkül, hogy habkefét használna.


Szerviz 

Új szolgáltatás 

A primatec szakemberei a lehető leggyorsabban reagálnak ügyfeleink hívásaira bárhol az országban. 

Látogató számláló
0
0
1
8
0
8
8

Blog

2016.09.01 15:37
Búcsút inthetünk a tiszta víznek?

Búcsút inthetünk a tiszta víznek??

 

primatec I autóápolás ' 2014-02-11 17:08:38 ' Módosítva : 2014-02-11 17:08:52

 

Címkék: Autóápolás, Autómosó,  Autókozmetika,  car wash, autóápolási termékek, 

 

A foszfátmentes tisztítószerek a túlélést jelenthetik a vizek élővilágának.

 

  • De mi az a foszfát?
  • Mire jó, miért használják a vegyiparban.

 

Ha a tisztítás során foszfátokat tartalmazó tisztítószereket használunk, az a szennyvízzel együtt a vizekbe kerül, ott rontják a vízminőséget, elősegítik az algák szaporodását és így károsak a vízi élővilág számára is.

Mire is jó a foszfát, és mire használják?

 

Fontos tudni, hogy a tisztítószerek hatékonyságát nagymértéken befolyásoló tényező a víz keménysége. Lágyabb víz esetén a tisztítószer jobban működik, könnyebben megbirkózik a szennyeződésekkel, hatékonyabban távolítja el azt.

A foszfátok lágyítják a kemény vizet, ezzel ugyan hatékonyabbá teszik a tisztítószereket, de amint a szennyvízzel együtt a tavakba vagy folyókba kerülnek, elősegítik az algásodást, amelynek következtében a halak és egyéb vízi élőlények nem jutnak megfelelő oxigénhez.

A foszfátok miatt elszaporodó algák többek között a Dunában, és a Balti-tengernél is problémát okoznak.

A fogyasztóknak önmaguknak kell meghozni a döntést, mert jelenleg az autóápolásban és tisztításban a foszfátmentes termékek elég csekély számban vannak jelen. A legtöbb termék foszfátszintje nem megfelelő, pedig a foszfátmentes technológia készen áll, meg lehet csinálni és a fogyasztó is ugyan azt a minőségű terméket kaphatja, mint foszfáttartamú termék esetében.

Rendelkezésre állnak alternatív vízlágyító összetevők is, és azok hatékonysága is megfelelő, ám ezek a foszfátmentes termékek ára a hagyományos foszfáttartalmú tisztítószerekhez képest drágább.

 

Reális elvárás, hogy a gyártók többsége olyan foszfátmentes terméket tudjon kínálni, amelynek a tisztító erejére sem lesz panasz.

Néhány tagállam már most is próbálja korlátozni a foszfátok felhasználását, de nincs egységesen meghatározva, hogy mi számít veszélyes mennyiségnek, máshol pedig csak a gyártókon múlik, hogy megpróbálják‑e már így is elejét venni a természetes vizek szennyezésének és a vízminőség romlásának.

Addig is a fogyasztók már most csökkenthetik a foszfátkibocsátást azáltal, hogy elolvassák egy - egy termék címkéjét, körültekintően és tudatosan választanak foszfátmentes tisztítószert.

 

 

Bányai Zoltán

 

Webáruház készítés